14.08.2015 11:00

Изцяло обновяват площада и парка пред Двореца на културата и спорта „Васил Левски”

Площадното пространство и парковата зона около Двореца на културата и спорта „Васил Левски” във Велико Търново ще придобият изцяло нов вид. Те претърпяват основна реконструкция, каквато не е правена от десетилетия. Изпълнителите на проекта за ремонт работят активно на терен, а новата визия на местността ще е факт още през есента. Цялата мрежа от пешеходни алеи, заедно с площада, имат обща площ от 2,2 квадратни километра.
Изцяло ще бъдат пренаредени каменните блокове, от които са изградени стъпалата към спортната зала. Стоманобетонните елементи под тях и към подпорните стени ще бъдат подменени. С нови настилки от павета и плочи ще разполагат и пешеходните алеи наоколо, като годните строителни елементи също ще се използват. Част от бордюрите също ще бъдат нови. Основен ремонт ще претърпи и отводнителната система под площада.
Реконструкцията на площадното пространство и парковата зона пред ДКС „Васил Левски” се финансират със средства от Европейския съюз. Обектът бе сред петте допълнителни, включени към проекта „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”, който получи финансиране по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013”. Първоначално одобрените средства за реализация на разработката за паркове, зелени площи и междублокови пространства бяха в размер на 4,8 милиона лева, но с последващия анекс към тях бяха прибавени още 2,4 милиона лева.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.