20.08.2015 12:00

Ремонтират пътища с финансиране от европейския фонд „Солидарност”

Започват ремонтните дейности по пътищата от общинската мрежа, които се финансират с целева субсидия от европейския фонд „Солидарност”. Реконструкцията ще обхване тази част от инфраструктурата, която бе засегната от наводнението и поройните дъждове от 19 юни миналата година. Строително-монтажните работи стартират днес в Дебелец. В градчето е предвидено възстановяване на асфалтовите настилки по улиците ”Патриарх Евтимий”, ”Иван Вазов”, ”Христо  Смирненски”, ”Дончо Хаджиев” и ”Ангел Кънчев”.
Финансирането от фонд „Солидарност” на Европейския съюз стана възможно след изготвен проект от Община Велико Търново. Разработката „Възстановяване на функционирането на инфраструктурата в сферата на транспорта и осигуряване на превантивна инфраструктура на територията на Община Велико Търново” получи средства в размер на 1 410 926,74 лева.
Десет обекта, които бяха засегнати от наводнението и поройните дъждове, са включени в проекта за възстановяване на щетите. Според договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ реконструкция ще претърпят също улица „Григорий Цамблак” във Велико Търново, както и отсечките „Хаинбоаз”, „Крайбрежна” и „Г. Димитров” в Килифарево.
Освен ремонта на петте алеи, в Дебелец ще бъде възстановена и предпазната дига по десния бряг на р. Белица. Още седем улици ще бъдат ремонтирани в селата Миндя, Пчелище, Райковци, Нацовци и Плаково. В Райковци е предвидена рехабилитация на отводнителния канал, а в Плаково – на мост. Ще бъде ремонтиран и общинският път между селата Нацовци и Големаните.
Срокът за реализация на проекта е 8 месеца. Изпълнител е консорциумът “Търновски пътища“ - Велико Търново.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.