25.08.2015 12:45

Определиха състава на Общинската избирателна комисия

Съставът на Общинската избирателна комисия във Велико Търново /ОИК/ бе успешно определен след днешните консултации, свикани от кмета на старата столица Даниел Панов. Разговорите с парламентарно представените партии бяха ръководени от главния секретар на Община Велико Търново Мина Илиева и завършиха успешно. Комисията ще има единадесет членове, както повеляват нормативните разпоредби. За председател бе избрана Десислава Йонкова, която бе предложена от ГЕРБ. Секретар на ОИК ще бъде Силвия Дечева от БСП, а заместник-председател – Ерджан Алкова от ДПС.
Според изискванията на Централната избирателна комисия, местата в Общинската избирателна комисия - Велико Търново получават следното разпределение по партийни квоти: ГЕРБ – 3,  БСП – Лява България – 2, Движение за права и свободи – 1, Реформаторски блок – 1, Патриотичен фронт – 1, АБВ – 1, България без цензура – 1, Атака – 1.
Освен председателя Десислава Йонкова, ГЕРБ ще бъдат представлявани в ОИК от членовете Николина Митева и Доброслава Керекова. БСП – Лява България са в състав Силвия Дечева /секретар на ОИК/ и Христо Здравков. ДПС излъчиха за член и зам-председател Ерджан Алкова. Д-р Събин Събев ще е представителят на Реформаторския блок. Ивета Кабакчиева влиза от квотата на Патриотичния фронт. Член на България без цензура в ОИК ще е Искра Кънчева. АБВ ще се представлява от Йорданка Христова, а Атака – от Милен Павлов.
Насрочено бе заседание и за определяне на съставите на секционните избирателни комисии. То ще се проведе на 19 септември от 10,00 ч., като мястото отново е зала 302 в Община Велико Търново.
Общинската избирателна комисия ще е в един и същ състав както за местните избори за кметове и общински съветници, така и за националния референдум, които ще се проведат заедно на 25 октомври.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.