26.08.2015 11:15

Ремонтираха десет училища и петнадесет детски градини с близо половин милион лева

Близо половин милион лева са вложени в летните ремонти на училищата и детските градини, които се намират в рамките на Oбщина Велико Търново, информират от дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” в кметството. За последните четири години общата стойност на инвестициите в учебната база надхвърлят пет милиона лева, а кметът на Община Велико Търново Даниел Панов и екипът му доказват, че развитието на образователната инфраструктура заема челно място.
Летните ремонти обхванаха десет училища и две ученически общежития. С обновени отоплителни инсталации са ОУ „Димитър Благоев”, където са поставени също антипаник брави, както и ОУ „Бачо Киро”, където е извършена подмяна на врати и ремонт на класна стая. Реконструкции претърпяха физкултурните салони на ОУ „Св. Патриарх Евтимий” /заедно с подмяна на вътрешните врати на стаите/, на ОУ „Христо Ботев” и на ХГ „Св. Св. Кирил и Методий” в старата столица. Вътрешни ремонти на класните стаи и на санитарните възли са направени в ПМГ „Васил Друмев” , ЕГ „Проф. Д-р Асен Златаров” и в Спортното училище. Същото е сторено и в СОУ „Емилиян Станев”, където още са сменяни врати и прозорци. В ОУ „П. Р. Славейков” в с. Церова кория е реновиран кабинет.
Активна дейност кипеше и в петнадесет детски градини. В ЦДГ „Соня” е монтирана аспирационна система, боядисани и освежени са занималнята и спалното помещение, а фоайето е със сменен гранитогрес. ЦДГ „Първи юни” е с ремонтиран покрив, ВиК-инсталация и санитарни възли. Този тип помещения са обновени и в ОДЗ „Ален мак”, в ЦДГ „Слънце”, ОДЗ „Пролет” и ЦДГ „Райна Княгиня”. В ЦДГ „Слънчев дом” реконструкция претърпя детската площадка, ЦДГ „Здравец” разполага с ремонтиран кухненски блок, освежена занималня и допълнителна аспирационна система. Смукателна инсталация е монтирана и в ЦДГ „Иванка Ботева”.
Детската градина „Пламъче” в Дебелец е с реконструиран покрив и подобрена отоплителна система. Последното е сторено и в ЦДГ „Надежда” /Килифарево/, а покривна хидроизолация е поставена в забавачката в с. Шемшево. В ЦДГ „Мечо пух" /с. Беляковец/ са ремонтирани спалните помещения и занималните, а в детската градина в с. Ресен – санитарните възли.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.