11.09.2015 14:00

Община Велико Търново и фондация „Фамилия Фишер” ще помагат на децата в нужда

Община Велико Търново и международната фондация за деца в нужда „Фамилия Фишер” /клон България/ ще помагат на малчуганите от старата столица и малките населени места, които са ползватели на социалните услуги. Днес кметът Даниел Панов и председателят на хуманитарната организация Вера Фишер пописаха споразумение за сътрудничество. Контрактът е с безсрочно действие и предвижда съвместна дейност в различни сфери.
„На територията на общината има повече от тридесет социални услуги. Над 50% от тях са за деца. За нас е много важно, че получаваме подкрепа от фондация „Фамилия Фишер”. Сътрудничеството ще позволи да обогатим духовния и културния живот на децата в нужда”, обяви кметът на Община Велико Търново Даниел Панов. Председателят на хуманитарната организация Вера Фишер също изрази задоволство от задълбочаването на двустранните отношения с общината.
Фондацията вече е оказвала подкрепа на местно с ниво – с помощта й в Дома за деца „Пеню и Мария Велкови” е оформена спортна зона на открито с фитнес уреди. Подпомагани са спортните изяви на децата в нужда и са организирани пътувания.
Новото споразумение ще има действие в различни сфери. Община Велико Търново и фондация „Фамилия Фишер” ще помагат за образованието на малчуганите и учениците, които получават оптимална подкрепа. Ще бъде насърчено професионалното им ориентиране, а също и придобиването на квалификация, заедно с бъдещото й повишаване. Друг акцент е оптималното планиране на свободното време на децата в нужда – организиране на екскурзии, спортни и културни прояви, насърчаване на хобитата им и др. Двете страни ще си сътрудничат в сферата на здравеопазването и за развитието на материалната база.
Подписването на споразумението бе уважено от почетния консул на Република България в Цюрих Феликс Фишер, почетния консул на Република България в Княжество Лихтенщайн Хелмут Шверцлер и съпругата му Сузане Шверцлер.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.