12.09.2015 16:30

Кметът Даниел Панов закри лятната полицейска академия за деца и призова общините да почерпят опит от Велико Търново

Заместник-министър на вътрешните работи остана впечатлен от инициативата

Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов закри тазгодишното издание на инициативата Лятна полицейска академия за деца. В с. Ресен градоначалникът поздрави всички над 350 малчугани и ученици от деветнадесетте младежки центрове и клубове в малките населени места и им благодари за отговорното отношение.
Своеобразната школа е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметски наместници и дарителското сдружение „Св. Иван Рилски” и се организира за поредна година. В лятната полицейска академия децата и младежите от населените места в рамките на общината се запознават с основните престъпления и противодействието им, учат правилата за безопасно движение по пътищата, спортуват, опознават исторически забележителност и развиват талантите си.
„Знам с какъв трепет всяка сутрин тръгвахте към клубовете. Благодаря на всички деветнадесет кметове и кметски наместници за активната дейност, на Областната дирекция на МВР и сектор „Пътна полиция”, на Детска педагогическа стая. Нека другите общини почерпят полезен опит от нас, но трябва да се знае, че марката „Лятна полицейска академия” си е запазена за Община Велико Търново”, каза кметът Даниел Панов пред стотиците гости, дошли в читалището в с. Ресен.
Закриването на обучителния сезон бе уважено от заместник-министъра на МВР Цвятко Георгиев, от директора на Областната полицейска дирекция във Велико Търново ст. комисар Димитър Машов, от заместник-кмета на старата столица Снежана Данева-Иванова, която е идеолог на лятната полицейска академия, както и от областния управител проф. Пенчо Пенчев. Присъстваха също началникът на Детска педагогическа стая Генади Тодоров, началникът на РУП-Велико Търново Димчо Димов, полицейски служители, общински съветници, дарители и общественици.
Заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев остана впечатлен от добрата лятна школа. Двамата със ст. комисар Димитър Машов изразиха мнение, че инициативата е особено полезна за възпитанието на най-малките и подрастващите. Кметът Даниел Панов пък припомни на Цвятко Георгиев, че Областната полицейска дирекция има нужда от още от автомобили и изрази надежда, че ръководството на МВР ще съдейства по този въпрос.
Празникът в с. Ресен продължи няколко часа с пъстра програма. Децата от редица малки населени места разкриха какво са научили през лятото, рецитираха стихотворения, пяха и танцуваха. Те бяха подготвили и забавна викторина, в която демонстрираха пред гостите знанията си по право и ред.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.