08.09.2015 15:00

Велико Търново се представя на изложението „Празници, обичаи, традиции и туризъм“

Велико Търново ще участва в първото изложение „Празници, обичаи, традиции и туризъм“ от 9 до 11 септември 2015 г. в хотел „Маринела“, София.
Събитието е организирано от Портала на българските общини - Kmeta.bg и информационна агенция "Фокус" и ще се проведе под патронажа на министъра на туризма Николина Ангелкова. Изложението ще е под формата на „Отворени врати” и ще завърши с конкурса „Кмет на годината”.
Старата столица ще бъде представена от Общинската агенция по туризъм „Царевгград Търнов“, която на своя щанд ще покаже съчетанието на минало и настояще в занаятите, обредността и традициите на Самоводската чаршия. Акцент ше е приемствеността на възрожденското наследство в съвременното изкуство и култура, които са възможност за допълнително развитие на туристическия потенциал на архитектурно-етнографския комплекс. На изложението ще бъдат представени наложилите се нови събития – Лятно училище по занаяти да деца и младежи и Нощта на Самоводската чаршия, чието поредно, четвърто издание, на 19 септември е с програма съчетаваща занаяти, ревюта на колекции автентични народни носии, етно музика и съвременни арт инсталации.        
На своя щанд Велико Търново ще покаже нови рекламни туристически материали и филми и предстоящи събития, свързани с отбелязване на 830 години от обявяване на въстанието на болярите Петър и Асен и възобновяване на българската държава, които ще са през ноември тази година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.