24.09.2015 12:00

Кампанията „Движи се и победи” превръща октомври в месец на спорта

Традиционната есенна кампания „Движи се и победи”, която ще се проведе във Велико Търново и крайградските зони, ще превърне октомври в месец на спорта. Три ще са големите походи, обявиха днес организаторите от Община Велико Търново, Програма „Синди”, Младежки дом и Туристическо дружество „Трапезица 1902”. За участниците са организирани разнообразни спортни състезания и игри. Голямата награда ще е велосипед, предвидени са е още десет поощрения за най-активните любители на спорта.
Заместник-кметът на старата столица Ганчо Карабаджаков подчерта, че настоящето издание на „Движи се и победи” е юбилейно – то е петнадесето подред. Той поздрави инициаторите за активната работа и успешната организация. Директорът на Младежкия дом Румен Петров благодари на Общината за активната подкрепа и съдействие.
Кампанията „Движи се и победи” ще бъде открита на 3-ти октомври с поход от Велико Търново до Ксилифор и спортно-туристически празник в крайградската зона за отдих. Вторият преход ще е на 10 октомври, като началото отново е старата столица, а финалната точка е язовир Бижев дол. Финалният поход ще стартира от с. Присово, ще обхване с. Малки Чифлик и ще завърши на Ксилифор.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.