23.09.2015 16:00

Участници от девет държави пристигат във Велико Търново за конкурса „Сребърна Янтра”

Участници от девет държави пристигат във Велико Търново за международния конкурс „Сребърна Янтра”. Престижната музикална надпревара ще се проведе от 25 до 27 септември, като настоящето издание е тринадесето подред. Председател на професионалното жури, което ще оценява младите таланти, ще е Силвия Кацарова.
Специален гост на конкурса ще е победителят в международния музикален форум „Детска Евровизия – Малта ‘2014” Винченцо Кантиело. 15-годишният изпълнител от Италия също ще демонстрира певческите си умения на сцената на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, където ще се проведе „Сребърна Янтра”. победителката в българската селекция за „Детска Евровизия ‘2015 Габриела Йорданова също ще зарадва публиката със своите изпълнения. 
Откриването на престижния музикален конкурс ще е особено атрактивно. Началото ще бъде поставено на 25 септември от 18:30ч. пред стълбите на театъра. Атрактивен флашмоб ще зарадва публиката, а участие в него ще вземат изпълнители и танцови състави от старопрестолния град.
„Сребърна Янтра” традиционно се подкрепя от Община Велико Търново. Наскоро конкурсът бе включен в съпътстващата програма на престижното и международно музикално състезание „Славянски базар”.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.