22.09.2015 16:00

Велико Търново чества Китайската Нова година през февруари 2016 година

Велико Търново официално ще отбележи Китайската Нова година през февруари 2016 г. с разнообразна и атрактивна програма. Това стана ясно днес след среща между заместник-кмета на общината Снежана Данева-Иванова и съветника по културните въпроси в Посолството на Китай у нас Ин Яли. Дискусията бе трета подред и очерта основните насоки на бъдещото събитие. Подготовката му започва още през следващия месец.
Досега в България Китайската Нова година е чествана официално само в София и Варна. През февруари 2016 г. в старата столица ще гостува ансамбъл от азиатската държава, в който участват над 40 души. В програмата ще бъдат включени музикално-танцувална част, циркови и акробатични номера, както и особено атрактивни „Лъвови танци”. Предвидени са също изложби и представяне на традиционни източни занаяти.
Официалното отбелязване на Китайската нова година бе договорено още през март след разговори между кмета на Велико Търново Даниел Панов и дипломатически представители на азиатската държава в България. Събитието ще бъде включено в културния календар на общината. Основни организатори са кметството и китайското посолство.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.