19.09.2015 19:30

Заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова уважи Деня на народното творчество в село Ресен

Заместник-кметът на община Велико Търново Снежана Данева-Иванова уважи Деня на народното творчество в с. Ресен. Тя гостува по покана на кмета на селото Йорданка Колева и откри новопостроена чешма. Обектът бе финансиран по програма „Местни инициативи” на община Велико Търново и бе осветен от игумена на Преображенския манастир отец Георгий.
Празникът на народното творчество е организиран от кметството в Ресен и читалището „Народна просвета”. Целият съботен ден бе изпълнен с различни развлекателни занимания, насърчаващи творческото мислене и интереса към родните бит и фоклор.
Особено интересни бяха битовите и занаятичйки кътове, прилежно оформени в парка на с. Ресен. Акцентът падна върху типичния „ресенски майсторлък” – чепкане на вълна, плетене на чорапи на една кука, предене, шиене, везане и грънчарство. Не бяха пропуснати също дърворезбата и рисуването.
Празникът бе уважен от гости, фоклорни и танцови състави от цялата страна. Доброто настроение бе гарнирано с топла скара и студени питиета. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.