18.09.2015 17:00

Директорите на училища в община Велико Търново благодариха на кмета Даниел Панов за добрите резултати

Директорите на училища в община Велико Търново благодариха на кмета Даниел Панов за добрата съвместна работа през последните четири години по време на традиционното събиране за началото на учебната година.
„Първата ми среща в мандата бе с вас. Тогава говорихме за приоритетите и проблемите. Благодаря ви за стореното в образователната система и за усилията, които полагате за материалната база. Това, което успяхме да направим, въпреки ограничените бюджетни средства, не е никак малко. Случвало се е да повишавам тон. Ако съм обидил някой, нека да приеме моите извинения. В настоящия планов период на европейските програми има нови възможности, които се откриват пред вас и пред Общината”, обърна се към директорите Даниел Панов.
Кметът на старата столица очерта постиженията в образователната сфера. Той припомни откриването на Спортното училище, общинското ученическо общежитие с капацитет 80 места, инвестираните над 6 милиона лева за саниране и ремонт на отоплителните инсталации в училищата и детските градини. Даниел Панов посочи, че разкриването на филиал на Варненския медицински университет дава нов шанс за училищата. В Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” вече е сформирана първата паралелка по балнеолечение и спа-процедури.
„Бъдете колегиални и си помагайте. Нека не се дублират паралелки. Не бива приемът на ученици след седми и осми клас да се превръща в своебразен пазар между училищата”, бе апелът на кмета Даниел Панов към директорите. Той ги уведоми, че Общината е поръчала изготвянето на анализ за средното и професионално образование, който ще даде насока както за нужните кадри за бизнеса, така и за нужните специалности в учебните заведения. „И в момента за предприятията има голям недостиг на кадри. Нека помислим и за образователни и квалификационни курсове”, продължи кметът Панов.
Даниел Панов представи пред директорите на учебните заведения част от новите проекти за образователна инфраструктура, които са заложени в интегрирания план за градско развитие. В напреднал стадий са разработките за четири училища и три детски градини.
            

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.