04.11.2015 10:00

Пускат безплатни автобуси по две линии за Архангелова задушница

Община Велико Търново и транспортните фирми „Алекс ОК” и „Надежда” осигуряват две автобусни линии за Архангелова задушница, която се пада на 7 ноември /събота/. Пътуването по двата обособени маршрута ще е безплатно. От 11:00 ч. в съботния ден в параклиса на Гробищен парк ще се състои църковна служба, а разписанието на автобусите е съобразено с ритуала.
Първата линия ще тръгва от площад „Цар Асен I”. Автобусите ще пътуват по улиците „Иван Вазов”, „Стефан Стамболов”, „Независимост”, „Васил Левски” и ще стигат до Гробищен парк по бул. „България” и ул. „Беляковско шосе” и ще използват всички обособени спирки. От площад „Цaр Асен I” те ще тръгват в 9:30ч. и 10:30ч. От Гробищен парк обратно към площада пред Царевец часовете на потегляне са 11:30ч. и 12:30ч.
Втората автобусна линия е с начална точка главната спирка в квартал „Чолаковци”. Тя ще преминава през жилищните зони „Бузлуджа” и „Зона В”, след което ще отвежда до Гробищен парк. Маршрутът обхваща последователно ул. „Сан Стефано”, бул. „Никола Габровски”, ул. „Георги Измирлиев”, ул. „Георги Живков”, ул. „Иларион Драгостинов”, ул. „Лазурна”, ул. „Стоян Коледаров”, пътен възел „Качица”, ул. „Краков” и ул. „Беляковско шосе”. Автобусите ще спират на всички спирки. Курсовете от кв. „Чолаковци” също са в 9:30ч. и 10:30ч., а обратното потегляне от Гробищен парк към кварталите отново е в 11:30ч. и 12:30ч.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.