12.11.2015 16:00

Община Велико Търново отбелязва Световния ден на недоносените деца 17 ноември

По повод отбелязване на Световния ден на недоносените деца – 17 ноември 2015 година, Община Велико Търново съвместно с Фондация „Нашите недоносени деца“ ще подкрепи световната инициативата за осветяване във виолетова светлина на национални забележителности и сгради в подкрепа на преждевременно родените бебета и техните семейства.
На глобално ниво Фондация „Нашите недоносени деца“ в партньорство с Европейска фондация за грижа за новородените /EFCNI/ и Световният Алианс срещу преждевременното раждане, координира както местните, така и глобалните събития, които имат за цел да насочват вниманието на обществото към сериозния и нарастващ проблем с преждевременното раждане и да дадат надежда и подкрепа на засегнатите от това семейства.
В подкрепа на инициативата за отбелязване на Световния ден на недоносените деца – 17 ноември 2015 година в гр. Велико Търново ще бъдат проведени следните събития:
17 ноември 2015 г. (вторник)
Представяне на Наръчник на недоносените деца „Всичко за недоносените БЕБЕТА“ - инициатива на Фондация „Нашите недоносени деца“, подкрепена от Асоциацията по Неонатология.
Време за провеждане: от 11:00 часа до 12:00 часа
Място на провеждане: Нова зала на Общински съвет на Община Велико Търново.
Осветяване във виолетова светлина на Национална забележителност - забележителности и сгради по целия свят ще се осветят в лилава светлина в подкрепа на преждевременно родените  бебета и техните семейства.
Време за провеждане: от 19:00 часа до 19:30 часа
Място на провеждане: Хълм „Царевец“

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.