18.11.2015 16:00

Над 1 100 метра нов водопровод бе положен в град Дебелец

Приключиха дейностите по подмяната на част от водопроводната мрежа в град Дебелец. Това информира кметът на града Снежана Първанова. По улиците „Христо Смирненски” и „Иван Вазов” са положени около 1100 метра нови водопроводи. В края на всеки участък са монтирани хидрантни кранове, а на всяко кръстовище - спирателни кранове. Ремонтът чувствително ще подобри състоянието на водоснабдителната мрежа в тази част на град Дебелец.
Предстои полагането на асфалтова настилка върху ремонтираните участъци, което ще се случи през пролетта. Снежана Първанова отбеляза, че е необходимо технологично време за улягане, за да се предотврати последващо „огъване“ на пътното платно. Подмяната на водопроводната мрежа бе един от ангажиментите, който пое кметът на Община Велико Търново Даниел Панов пред жителите на град Дебелец. Двете улици са част от общо петте в града, за които бяха предвидени средства за асфалтиране от Фонд „Солидарност”. Тези улици бяха силно разрушени след наводненията от миналата година. Останалите три улици вече са ремонтирани, предстои полагането на асфалт и на улиците „Христо Смирненски” и „Иван Вазов”.
По подаден сигнал от граждани, че в ниския участък на кръстовището на улиците „Христо Смирненски” и „Ангел Кънчев” при валеж се образува естествен водосбор, е направена дъждоприемна шахта.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.