22.11.2015 13:30

Нешка Робева посвети спектакъла си във Велико Търново на 30 годишнината на Дворец на културата и спорта „Васил Левски”

Главната зала в Дворец на културата и спорта ”Васил Левски” се оказа тясна за многобройните почитатели на емоционалните танци на формацията на ненадминатата Нешка Робева.
Юбилейният спектакъл на трупата предложи множество стилове и красотата на музикалното и танцово изкуство на компетентната и взискателна публика на Велико Търново.
В болярския град събитието ознаменува 30 годишнината от построяването на ДКС „Васил Левски”. Институцията с гордост може да се похвали с факта, че заслужено е домакин на всички значими културни и спортни събития на града и региона.
Привилегията Дворец за култура и спорт в България е оказана само на градовете Варна през 1968 г. и на Велико Търново през 1985 г.
Интересен е фактът, че преди 30 години Нешка Робева със „златните” си момичета открива залата, а сега тя е  отново е тук с великолепните си танцьори от „Нешънъл арт”.
На кратката церемония преди спектакъла директорката на комплекса Таня Димитрова отбеляза факта, че няма по-подходяща визуализация на идеята ,,култура и спорт“ от Трупата на Нешка Робева. Тя благодари на Нешка Робева и нейните артисти, на гостите от Москва – „Русска рома”, на Иво Папазов - Ибряма и неговия оркестър за прекрасния подарък и пожела на „Нешънъл арт” да продължат да радват България най-малко още 50 години.
Спектакълът се осъществи под партонажа на кмета на Велико Търново Даниел Панов, който активно подкрепя културния живот в старата столица.
Турнето продължава със спектакли във Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив, Свиленград. Поради големия зрителски интерес и липсата на билети за 1 декември в София, Жокер медиа и Нешенъл арт пуснаха в продажба и втора дата – 11 декември. Тогава специални гости ще бъдат група „Грамофон”. Билетите за всички градове са в продажба в мрежата на Ивентим и на касите по места.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.