25.11.2015 14:50

От 1 декември отваря врати Коледния базар в парк „Марно поле”

Ежегодният Коледен базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември 2015 г. в парк „Марно поле“. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а на централната алея са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион.
Базарът е в популярния и традиционен за Австрия формат „Christmas Village” (Коледно селище) за създаване на празнична атмосфера и коледно настроение и се организира от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“. В къщичките през целия декември ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса и играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения и горещо червено вино.
Под внушителна естествена елха е Коледната поща, където джуджетата ще приемат детските писма за Дядо Коледа до 24 декември. За да се получи обратно писмо от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.
В една от къщичките на базара по традиция ще има благотворителна коледна изложба-базар „Ние можем IХ“ на потребителите на социални услуги от Община Велико Търново. В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, благотворителни инициативи и кампании, с подкрепата на Община Велико Търново, ще има фондация „Искам бебе“ и  Училището за деца-таланти "Димитър Екимов" с. Русаля.
В подкрепа на бездомните животни своя акция ще направи и Сдружение „Приятели на животните ВТ“. В тяхната къщичка ще се събират парични средства за ваксини за кучетата в приюта и за кастрация на бездомните котки в общината, храна за животните и други нужни вещи за общинския приют, като всеки дарител ще получава подарък-сувенир.
Коледният базар в парк „Марно поле“ ще бъде отворен всеки ден до 31 декември 2015 г. от 10:00ч. до 20:00ч.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.