04.01.2016 08:51

При минус 15 градуса улиците на Велико Търново бяха почистени

При температури, близки до минус 15 градуса през нощта на неделя срещу понеделник близо 30 машини работиха за почистване на основните улици във Велико Търново и населените места.
Непрекъснато работиха 11 снегорина. Не е допуснато обледяване на улични и пътни участъци
Заместник-кмета на общината проф. Георги Камарашев, директорът на дирекция „СУТ“ инж. Динко Кечев през цялата нощ координираха работата на техниката и хората, ангажирани с почистването.
Почистени са всички основни улици в град Велико Търново. Върху тези, по които е съсредоточен основният автомобилен трафик е осигурена проходимост и нормално придвижване.
При пълно спиране на снеговалежа ще продължи разширяването на почистените площи от централните улици и ще продължи разчистването на второстепенните улици и в кварталите на града.
Осигурен е достъп до сградите на училища, детски градини и социални институции. Нормално се осъществява продоволствието и учебният процес.
Сигнали от граждани за необходимост от почистване на сняг могат да бъдат подавани на телефон 0887209451 или на 062/619102.
Сигналите се приемат от служители, които координират дейностите по почистването и ще бъдат предприети необходимите мерки.
По улиците на Велико Търново са разпръснати над 220 тона пясъчно – солна смес.
Над 60 души извършват ръчно почистване на спирките на общественият транспорт, алеите в парковете и обществените стълбища.
Община Велико Търново напомня на всички, че съгласно разпоредбите на Наредба за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис сгради, магазини са длъжни да почистват прилежащите си тротоарни площи, както и да се погрижат за отстраняването на ледени висулки от фасадите на сградите.
Четвъртокласната общинска пътна мрежа също се почиства. Затруднения в почистването фирмите имаха в сутрешните часове при почистване на пътищата към селата Беляковец, Шемшево и Леденик. В момента затруднения има единствено с почистването на пътя от село Шемшево до село Буковец.
В почистването на четвъртокласната общинска мрежа участват 6 комбинирани машини и 3 с гребла.
Нормално се осъществява захранването с питейна вода и електричество на всички населени места в Община Велико Търново.
Отговорност за почистването на четвъртокласната общинска пътна мрежа носят кметовете и кметските наместници на територията на общината.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.