04.01.2016 13:00

Почистват тротоарите и пешеходните пространства във Велико Търново с малогабаритни машини

Ангажирани със снегопочистването във Велико Търново служители използват малогабаритни машини за осигуряване на нормалната проходимост на тротоари и пешеходни пространства. В експлоатация са комбиниран минибагер с гребло и самоходен роторен снегорин. С тях до момента са обходени пешеходни алеи в централната част на старопрестолния град и в кварталите.
Над 60 са ангажираните служители на общинската фирма, на които е възложено ръчно разчистване на пространствата около автобусните спирки, на тротоарите, обществените стълбища и алеите в парковете. Съгласно разпоредбите на Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис-сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да изчистят снега от прилежащите си тротоарни площи. Те трябва да се погрижат и за отстраняването на ледени висулки от фасадите на сградите.
Жителите на Велико Търново и населените места могат да подават сигнали за необходимостта от снегопочистване и предприемане на мерки на телефони 0887209451 или на 062/619102. Обажданията се приемат от служители, които координират дейностите по зимната поддръжка на пътната инфраструктура.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.