05.01.2016 14:00

Във Велико Търново продължават да разчистват обществените пространства от падналия сняг

Продължава почистването на обществените пространства във Велико Търново от падналия сняг. В часовете преди обед служители на общинската фирма „Зелени системи” работиха по площад „Цар Асен І” пред крепостта Царевец, като използваха две минибагерчета и самоходен роторен снегорин. Над 60 служители на общинското предприятие са ангажирани с ръчното изчистване на тротоари, паркове, обществени пространства, стълбища и зони около спирките на градския транспорт. Образувалите се покрай тротоарите преспи от сняг, изринат от машините, ще бъдат премахнати.
Ангажираните със зимната поддръжка на улиците и пътищата фирми продължават да разширяват почистените участъци съобразно клаузите по сключените договори. Техниката е насочена към кварталите на старопрестолния град, а в населените места от общината дейността се контролира от кметовете и кметските наместници.
В Община Велико Търново продължава да работи оперативна група, която извършва на място постоянен контрол върху работата на ангажираните със зимната поддръжка фирми и служители. Сигнали за нуждата от снегопочистване се приемат на телефони 0887209451 и 062/619102.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.