07.01.2016 16:00

Кметът Даниел Панов пожела на новия треньорски екип на Етър да върне отбора в професионалния футбол

Кметът на Велико Търново Даниел Панов и президентът на ФК Етър Александър Нанков официално представиха новия треньорски екип на отбора. Тимът ще бъде ръководен от Бончо Генчев, който бе част от състава, извел България до четвърто място в света на световното първенство по футбол в САЩ през 1994 г. Негови помощници ще бъдат Калоян Чакъров и Илиян Киряков. И тримата са част от златния състав на Виолетовите, които станаха шампиони на България през 1991 г.
„Надявам се и пожелавам да бъде постигната високата цел - Велико Търново отново да има отбор в професионалния футбол. Вярвам, че с усилията на Общината, спонсорите, президента Александър Нанков и треньорския екип това ще се случи. Всички заедно можем да върнем усмивките на футболните фенове в нашия град”, коментира кметът Даниел Панов. Той припомни, че през първия му мандат в обновяване на спорната база на стадион „Ивайло” бяха вложени няколко милиона лева. Днес спортният комплекс разполага с едно от най-съвременните футболни игрища в България, модерна лекоатлетическа писта и основно ремонтирани спортни зали.
„Община Велико Търново ще продължи да работи за подобряването на базата. Вече имаме проекти за реконструкция на осветлението на стадион „Ивайло” и обновяването на южните трибуни, както и за няколко тренировъчни игрища на мястото на бившата ледена пързалка. През март очакваме средства от спортното министерство за втория и третия етап от изграждането на тренировъчния терен до Спортното училище. Проектът ни вече е одобрен”, каза още Даниел Панов.
Новият старши-треньор Бончо Генчев изрази признателност за усилията, които полагат кметът Даниел Панов и екипът му в Общината. Наставникът изрази удовлетвореност от зимната селекция. Във Велико Търново вече са привлечени защитникът Ивайло Русев, халфовете Радослав Анев и Жюлиен Бенков, крилото Милен Василев и централният нападател Стефан Христов. „На 99% с „Етър” ще подпише договор и атакуващият полузащитник Любомир Генчев”, каза Бончо Генчев. Президентът Александър Нанков добави, че капитан на отбора ще бъде Джихат Кямил.
Зимната подготовка Етър ще стартира с група от 22 футболисти. Насрочени са пет контролни срещи с по-силни отбори. На 31 януари предстои гостуване на Лудогорец 2 в Разград, на 3 февруари – домакинство на Спартак Плевен. Три дни по-късно Виолетовите ще играят с Ботев Гълъбово като гости. На 13 февруари е мачът с Добруджа, който ще бъде на неутрален терен, а на 20 февруари предстои гостуване на Дунав Русе. Ще бъдат договорени още две контроли с отбори от „В” група. В момента се водят преговори и за мач с ЦСКА София, който да се играе във Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.