09.01.2016 18:00

Над 80 въпроса поставиха великотърновци от квартал Бузлуджа пред председателския съвет на Общинския съвет

Особено голям интерес към изнесената приемна на председателския съвет на Общинския съвет показаха жителите на квартал Бузлуджа във Велико Търново. Над 80 въпроса бяха поставени по време на срещата, която се проведе във филиала на Регионална библиотека „П. Р. Славейков”. За да може да изслуша всеки един от желаещите великотърновци, ръководството на местния парламент се раздели на две групи. Едната бе съставена от председателя на Общинския съвет и инициатор на изнесената приемна Венцислав Спирдонов, заедно със заместниците му Калина Широкова и Мирослав Трифонов. Другата група включваше заместник-председателите Росен Иванов и Николай Илчев. По време на срещата присъстваха също общинските съветници Пламен Петров и Иван Александров.
Над 30 жители на големия квартал на старопрестолния град зададоха своите въпроси и казуси по време на приемния ден. Основната част от питанията касаеха започналото през първия мандат на кмета на Велико Търново Даниел Панов значително подобряване на градската среда. Великотърновци изразиха надежда, че оформянето на междублоковите пространства, заедно с изграждането на паркинги и тротоари ще продължи. Венцислав Спирдонов и колегите му увериха, че благоустрояването както на квартал Бузлуджа, така и на други жилищни зони и части от града е заложено в интегрирания план за градско развитие, а започналата дейност ще продължи с отварянето на новите европейски програми.
По време на срещата присъстваха и представители на Съюза на слепите и пенсионерския клуб в жилищния комплекс. Отново бе дискутирана възможността да се обособи по-голямо помещение за възрастните хора – проблем, възникнал преди повече от 5 години. Една от алтернативите е пенсионерският клуб да бъде преместен в свободни помещения в СОУ „Г. С. Раковски”.
Други от задаваните въпроси бяха свързани с националната програма за енергийна ефективност и санирането на сградите. Председателският съвет на Общинския съвет увери присъстващите на приемната, че финансирането на строително-монтажните дейности е изцяло осигурено с европейски средства. Бе припомнено, че съвсем скоро собствениците на сгради паметници на културата също ще могат да кандидатстват за саниране. Великотърновци се обръщаха към ръководството на местния парламент и с молби за съдействие при намирането на работа, както и при решаването на междусъседски спорове.
Жителите на квартал „Бузлуджа” поздравиха Венцислав Спирдонов и колегите му за инициативата, която показва, че мнението на хората винаги е важно при взимането на решения за бъдещето на Велико Търново. 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.