26.01.2016 12:51

400 хил. лв. е проектът за бюджетната рамка на програма „Местни инициативи” за 2016 година

С близо 100 000 лв. е предложението да бъдат увеличени средствата за проекти в населените места на общината

Община Велико Търново продължава устойчивата си и последователна политика на стимулиране населените места на територията на общината да разработват и предлагат за финансиране проекти на местните общности.
400 хил. лв. е проектът за бюджетната рамка на програма „Местни инициативи” за тази година. Предстои той да бъде гласуван на редовното заседание на Великотърновския общински съвет, което ще се проведе на 28 януари /четвъртък/.
Готови са формулярите и ръководството за участие в програмата. Комисия, назначена със заповед на кмета на общината, ще се събере и ще набележи дейностите, по които ще може да се кандидатства. Изготвянето на проектите, трябва да се случи до 11 март, за да може, след като те бъдат представени, Комисията да реши кой да бъде одобрен.
Предвижда се членовете на Общинската комисия да посетят част от набелязаните обекти на място. Сред дейностите, които за поредна година ще бъдат безвъзмездно финансирани от общината отново ще бъдат включени ремонт на улици и тротоари, както и изграждането на детски и спортни площадки, и площадни пространства. „Местни инициативи” е програма на местните общности. Общината няма за цел да наложи на някое населено място да кандидатства с проект за разрешаване на точно определен проблем. Предложенията и проектите идват от местната общност – от читалищните настоятелства, от инициативните групи, от сдруженията и те изработват проект, съобразявайки се с необходимостите  и приоритетите на жителите в съответните населени места.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.