25.02.2016 17:00

Даниел Панов: „Многото работа не ме плаши, ангажиментите като кмет остават и след избирането ми за председател на УС на НСОРБ”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов бе поздравен от общинските съветници по повод избирането му за председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините. Той благодари на председателя на местния парламент в старопрестолния град Венцислав Спирдонов и колегите му за топлите думи и подчерта: „Ангажиментите ми като кмет не намаляват ни най-малко. Не се плаша от по-големия обем работа, която ще бъде пред мен. Уверен съм в компетенциите и уменията, които притежават екипите в общинската администрация и сдружението”.
„Тази отговорност утвърждава авторитета и престижа на нашия град. Впечатлен съм от демонстрираното от политическите партии разбирателство по повод номинацията ми. Това е пример как трябва да се работи в екип в името на общите цели и каузи”, каза още Даниел Панов пред общинските съветници. В избора за председател на УС на НСОРБ той получи пълно мнозинство от 428 гласа.
Вчера новият Управителен съвет на НСОРБ се събра на първо заседание. Даниел Панов веднага набеляза няколко конкретни цели: Приемане на ясна методика за таксата за битови отпадъци в общините; Постигане на нормална среда за реализиране на европейски проекти, без резки промени и постоянна заплаха от финансови корекции; Промяна за Закона за местните данъци и такси; Насърчаване на процеса на децентрализацията на общините. Други от обсъжданите теми бяха свързани със строителството на магистрала „Хемус”, скоростния път Русе – Свиленград, с новосъздадените Водни асоциации. Обсъдена бе и възможността общините, които нямаха достъп до Програмата за развитие на селските райони, да кандидатстват с проекти за населените места за финансиране от неусвоените близо 300 милиона лева.
По инициатива на Даниел Панов председателският съвет и членовете на УС започват първа по рода си обиколка на всички областни центрове, по време на която ще се състоят срещи с представители на общините. Целта е запознаване с проблемите на място и бързото намиране на решенията им.
Новият Управителен съвет на сдружението се състои от общо 23 членове. Заместник-председатели са кметовете на Троян, Димитровград и Кърджали Донка Михайлова, Иво Димов и Хасан Азис. В състава на ръководния орган влизат също кметовете на общините Велики Преслав, Лозница, Благоевград, Бургас, Карнобат, Тунджа, Гоце Делчев, Самоков, Карлово, Елин Пелин и Монтана, заедно с председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Председател на Контролния съвет е кметът на Асеновград Емил Караиванов.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.