15.03.2016 10:00

Във Велико Търново представят книгата „Каймакъ-Чаланъ”, посветена на българските герои от Първата световна война

Във Велико Търново представят книгата „Каймакъ-Чаланъ”, посветена на делото на българските герои по време на Първата световна война. Неин автор е президентът на Информационна агенция и радио „Фокус” Красимир Узунов. Представянето ще се състои в Голяма зала на Община Велико Търново днес, като началото е в 17,00 ч.
Дискусията, посветена на книгата „Каймакъ-Чаланъ”, ще бъде открита от кмета на община Велико Търново Даниел Панов. Ще гостуват представители на местната власт, интелектуалци, общественици, военнослужещи. Кратки изказвания ще направят началникът на отбраната на Република България лейтенант Константин Попов, народният представител и бивш главнокомандващ Военноморските сили адмирал Пламен Манушев, историкът проф. Пламен Павлов. Сред присъстващите ще бъдат още председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, представители на държавни и културни институции, общински съветници, военнослужещи, журналисти и граждани.
Книгата „Каймакъ-Чаланъ” описва битката при връх Каймак-Чалан, състояла се през септември-октомври 1916 г. Представен е героизмът на участниците в това сражение, които са били готови с цената на всичко да се хвърлят в боя и да защитят своите семейства, своята родина, да се борят за тяхното спасение и за свободата на България.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.