17.03.2016 16:00

Местна власт, полиция и жители на населени места в община Велико Търново обсъждат сигурността

Серия от срещи между органите на Министерството на вътрешните работи, представители на местната власт и гражданите стартира в населените места от община Велико Търново. Основните въпроси на обсъжданията са свързани със сигурността и противодействието на противообществените прояви. Срещите са част от проект „Полиция, местна власт и общество”. Те се провеждат в населените места, които са центрове на полицейски участъци, както гласи споразумението между кмета на община Велико Търново Даниел Панов и Районното полицейско управление в старопрестолния град.
Първата от дискусиите бе в с. Балван, чийто полицейски участък обхваща девет кметства. Втората среща се състоя в Килифарево, където присъстваха 15 кметове и кметски наместници на населените места около градчето. Община Велико  Търново бе представлявана от заместник-кмета Снежана Данева-Иванова, присъстваха над 60 жители. Обсъден бе отчетът на полицията за 2015 г. Анализът на криминогенната обстановка и престъпността показа, че откакто в населените места е монтирано видеонаблюдение, противоправните прояви намаляват, а разкриваемостта се увеличава. Не са регистрирани тежки умишлени престъпления – убийства и въоръжени грабежи.
Друг от въпросите бе свързан с дейността на фирмите по дърводобив. Взето бе решение да бъде засилен патрулният полицейски контрол, с цел да не се допуска увреждане на общинската пътна мрежа от тежкотоварни машини.
Предстоят още две срещи - във Велико  Търново, която се отнася за селата Малки Чифлик, Арбанаси, Шереметя и Беляковец, както и в с. Ресен, където ще присъстват кметовете на седем населени места.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.