07.03.2016 13:00

Над 100 доброволци се записаха в кампанията за пускане на летящи хартиени фенери

Само за три дни над 100 доброволци вече се записаха в кампанията за пускане на летящи хартиени фенери от площад „Цар Асен I” пред крепостта Царевец. Инициативата на Община Велико Търново е по повод предстоящия празник на града 22 март – дата, свързана със славната победа на цар Иван Асен II в битката при Клокотница през 1230 г. и с Деня на Светите четиридесет мъченици.
Летящите хартиени фенери ще озарят небето на Велико Търново и Царевец. Те ще бъдат пуснати на 22 март, в минутите преди прожекцията на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина” и празничните фойерверки.
Кампанията продължава до 20 март, като целта е достигането на 300 доброволци. Всеки, който иска да стане част от атрактивната проява, може да заяви желанието си на електронния адрес pirvt@abv.bg или на телефон 062/619307. Необходимо е да бъдат посочени две имена, електронна поща или телефон за обратна връзка.
Обучението на доброволците ще се състои на 21 март от 18,30 ч. пред входа на крепостта Царевец. Всеки от тях ще получи специален стикер, с който да получи достъп до отредено място за пускане на летящите хартиени фенери.
Община Велико Търново благодари на всички доброволци за готовността и желанието за сътрудничество, с цел реализация на атрактивната и запомняща се проява.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.