21.03.2016 10:00

Нашумелият документален филм за Велико Търново с премиера в Интернет на 22 март

Документалният туристически филм „Велико Търново в сърцето на историята” ще бъде представен в интернет пространството на 22 март по повод празника на града. Желаещите да видят известния български актьор Юлиан Вергов в ролята му на туристически грид, могат го направят в мрежата за видеосподеляне YouTube /висококачествен UHD формат/, както и на сайта на Общинската агенция по туризъм „ЦаревградТърнов”.
Разказана по интересен начин, историята на старата българска столица спира дъха с уникални кадри, анимация и любопитни факти за туристическите обекти. Едни от най-знаковите забележителности са представени в разказа на Вергов по достъпен и интригуващ начин. Съвременният облик и живот на старопрестолния град също присъства във филма с всички значими актуални събития. Лентата рекламира по съвременен и нестандартен начин тази предпочитана от българи и чужденци дестинация.
„Велико Търново в сърцето на историята” е първият за България документален туристически филм произведен и прожектиран в  най-високия технически стандарт за кино - 4К формат. Продукцията е реализирана от студио „Black Stamp” по поръчка на Общинската агенция по туризъм  „ЦаревградТърнов”.
Режисьор на „Велико Търново в сърцето на историята” е Калоян Николов, а продуцент Станислав Вълканов. Сценарият е на Димитър Григоров, оператор Павлин Гроздев, а композитор е Давид Кокончев.
Филмът бе показан във Велико Търново през декември миналата година, а националната му премиера бе рамките на Международната туристическа борса ВАКАНЦИЯ & СПА ЕКСПО 2016 през февруари в София.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.