25.03.2016 12:30

Общинският път между Дебелец и Велико Търново вече е с износващ слой асфалт, ремонтите на великотърновските улици започнаха от квартал „Картала”

Обходното трасе между Велико Търново и Дебелец през квартал „Чолаковци” вече е с положен асфалт. Предстои и нанасянето на маркировка, което ще се случи при стабилизиране на метеорологичните условия. Общинският път бе доизграден след повече от две десетилетия чакане. Реконструкцията започна през октомври, а средства в размер на 608 000 лева бяха осигурени по инвестиционната програма на Община Велико Търново.
Довършването на започнатия преди повече от 20 години път е един от поетите ангажименти на кмета Даниел Панов пред обществеността. Чрез отсечката се решава значим инфраструктурен и социален проблем с десетилетна история. Екипът на Даниел Панов ревизира изцяло съществуващия от години проект за доизграждане и го оптимизира. Пътят между Велико Търново и Дебелец е с важно значение не само за жителите на двата града, но и за транзитния трафик. С реконструкцията му се създава алтернативна възможност за преминаване по направленията към Свиленград и Габрово.
Предстои да бъде укрепено свлачището в района на местния стадион, като за целта е осигурена целева субсидия от републиканския бюджет в размер на 425 000 лева. Работният проект вече е изготвен.
Във Велико Търново вече ремонтират улиците, чиято настилка е нарушена след зимния сезон. Комисия от експерти извърши оглед на състоянието на инфраструктурата в целия град. Дейностите започнаха от квартал „Картала”, където се асфалтират участъци по ул. „П. Яворов” и ул. „Гео Милев”.
При стабилизиране на времето ще бъде освежена и пътната маркировка. С приоритет ще бъдат обработени участъците пред обществените сгради, училищата и детските градини, както и кръстовищата, където потокът от пресичащи е най-оживен. През април процесът ще продължи и в останалите райони и квартали на Велико Търново.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.