27.03.2016 11:30

Изложба с детски творби за Гергьовден подреждат на Събора на овцевъдите

Изложба с детски творби, свързани с овчарството и пролетния празник Гергьовден, подготвят организаторите на Националния събор на овцевъдите фондация „Наследство в бъдещето“ и Национална асоциация за развъждане на млечни овце в България. Рисунките от раздела „Нарисувай“ на Фолклорния конкурс „Заблеяло ми агънце“ ще бъдат подредени в мобилна експозиция в дните на събора от 6 до 8 май т.г. край Петропавловския манастир. 
Това е третото издание на конкурса „Нарисувай“, в който до сега са се включили над 430 деца и младежи от цялата страна.
Детският конкурс „Нарисувай“ е за творби в областта на изобразителното изкуство, иконописта и дърворезбата, свързани с овчарството и Гергьовден. Форматът е 35/50 см., а малките художници могат да ползват техники по избор – живопис, графика, колаж и др.   Конкурсът е в две възрастови групи – до 13 години и от 14 до 18 години, като участниците се представят индивидуално с неограничен брой творби.
Произведенията ще оценява професионално жури от специалисти, което ще присъди дипломи за първо, второ и трето място и парични награди във всяка възрастова група.
Творбите за конкурса „Нарисувай“ се приемат до 15 април 2016 г. на адрес гр. В. Търново – 5000, ул. „Никола Габровски” 25А.
Повече информация може да се намери на сайта на Национален събор на овцевъдите в България и на мобилен телефон 0886531053.

 

 

 
© 2020 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.