29.03.2016 14:20

Заместник-кметът Снежана Данева-Иванова откри форум за предприемачеството и развитието на малкия и среден бизнес

Велико Търново е домакин на форум, посветен на предприемачеството и развитието на малкия и среден бизнес в България. Инициатор на конференцията е Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия. Сред гостите бе и заместник-кметът на старопрестолния град Снежана Данева-Иванова. С приветствие тя откри дискусията и поздрави организаторите и гостите от името на кмета Даниел Панов.
„Във Велико Търново отлично знаем, че малкият и среден бизнес имат много важна роля в икономиката на България. В нашата община те са гръбнак на местната индустрия. Полагаме много усилия, за да насърчаваме предприемачеството. За пет години, при това в условията на смяна на пет различни правителства, частните инвестиции са в размер на около 50 милиона лева. Отворени бяха много нови обекти, редица предприятия разшириха и осъвремениха своите бази”, посочи Снежана Данева-Иванова. Тя подчерта, че туризмът заема дял от 48% в икономиката на Велико Търново, а много добре развит е и секторът на леката промишленост.
Заместник-кметът на община Велико Търново изрази мнение, че държавата и общините следва да работят заедно и да подкрепят малкия и средния бизнес. „Ключовите фактори в съвременна Европа и България са конкурентоспособност, гъвкавост, иновации и ефективно управление. Надявам се, че чрез форуми като днешния предприемачите ще почерпят опит и ще се запознаят с възможностите, които предоставят финансовите механизми на Европейския съюз и на Националния иновационен фонд”, завърши Снежана Данева-Иванова.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.