02.04.2016 16:00

Даниел Панов се срещна с омбудсмана Мая Манолова на изнесеното заседание на Управителния съвет на НСОРБ

Националният омбудсман Мая Манолова участва в изнесеното заседание на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България, което се проведе в Перник. Тя информира председателя Даниел Панов и членовете на УС за проблемите на граждани от цяла България с монополните дружества и колекторските фирми, които завеждат дела пред арбитражните съдилища за минимални и дори несъществуващи дългове.
Уточнено  бе, че кметовете на населените места нямат задължения да връчват на хората призовки и документи на арбитражните съдилища, съответно не подлежат на никакви санкции.
Мая Манолова представи и инициативата „Великден за всеки”, която срещна широка подкрепа от членовете на УС на НСОРБ. Целта на кампанията е всички пенсионери да бъдат зарадвани за Великден от хората, които получават по-високи доходи. Открита е набирателна сметка, в която се събират дарения, като се посочва общината, за чиито граждани са средствата. С тях ще бъдат закупени ваучери, които ще бъдат дарени на нуждаещите се.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.