04.04.2016 12:30

Премиера на спектакъл на мюзикъла от Андрю Лойд Уебър „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“

В навечерието на големите християнски празници Цветница и Възкресение Христово Община Велико Търново представя премиерния спектакъл на мюзикъла от Андрю Лойд Уебър „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ на Театрално-музикален продуцентски център - гр. Варна на 21 април 2016 година, от 19:00 ч. в залата на МДТ „Константин Кисимов“.
Мюзикълът е съвременен прочит на притчата от Стария завет за Яков и 12-те му синове. Hай-малкият от тях е Йосиф. Той е надарен със способността да предсказва бъдещето чрез сънищата си. Египетският фараон е впечатлен от неговите умения и кани Йосиф за свой съветник. Мъдрото решение на владетеля спасява народа от голямо бедствие...
Най-популярният съвременен композитор Ендрю Лойд Уебър преплита в библейската история темите за любовта, насилието, копнежа по хармонията и бунта срещу предразсъдъците.
Режисьор на мюзикъла е Светозар Донев, диригент – Страцимир Павлов, сценографията е на Иван Токаджиев. В ролите: Богомил Спиров, Ина Петрова, Пламен Георгиев, Георги Ханджиев, Свилен Николов и др.
Билети на касата на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.