06.04.2016 14:00

Организират безплатни стоматологични прегледи за потребители на социални услуги в община Велико Търново

Мобилен стоматологичен кабинет ще работи във Велико Търново и населените места от общината. В него децата и възрастните с увреждания, както и потребителите на социални услуги ще могат да си направят профилактични прегледи. Здравната услуга за тях ще е напълно безплатна.
Инициативата „Усмивка за всички хора” е дело на дентална клиника „ЕО Дент”, а Община Велико Търново се включи като партньор след среща между кмета Даниел Панов и заместник-председателя на Народното събрание Иван Иванов.
“Поели сме отговорния ангажимент да проучваме, анализираме, разкриваме, организираме и устойчиво да предоставяме социални услуги”, коментира Росица Димитрова, директор на общинската дирекция „Здравеопазване и социални дейност”. Тя благодари на инициаторите за създалата се възможност, която бе представена пред управителите на социалните услуги, които Община Велико Търново предлага.
Съвременният мобилен кабинет за дентална грижа отговаря на всички необходими изисквания. При необходимост ще се извършва и допълнително лечение в клиниката в София, където съществува възможност пациентите да получат необходимите здравни грижи под пълна упойка.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.