11.04.2016 14:30

Даниел Панов и над 30 деца от ОУ „П. Р. Славейков” говориха за образованието, спорта и бъдещето на Велико Търново

Кметът гостува в училището по случай седмицата на отворените врати

Кметът на община Велико Търново Даниел Панов и над 30 ученици от Основно училище „Петко Р. Славейков” говориха за образованието, спорта и бъдещето на старопрестолния град. В образователната институция се провежда седмица на отворените врати, а Даниел Панов уважи отправената покана да гостува на възпитаниците на учебното заведение, техните преподаватели и ръководството. Срещата с младите великотърновци се превърна в оживена и интересна дискусия с много въпроси и надхвърли предварително заложеното време за това събитие.
Даниел Панов се запозна с всеки един от шестокласниците и седмокласниците, които споделиха пред него хобитата си и плановете си за средното образование. Основно училище „П. Р. Славейков” е средище на отличници и призьори от национални и международни надпревари по математика, история и различни видове спорт. Медицината, информационните технологии и туризмът се оказаха предпочитаните специалности пред учениците за продължаване на тяхното образование.
„Сериозните успехи показват, че имате много добри преподаватели. Радвам се, че вече имате планове за своето бъдеще”, обърна се към Даниел Панов към своите млади съграждани. „Най-търсени в момента са професионалистите по лесоинженерство, лекарите, специалистите по рехабилитация и балнеолечение, както и кадрите в сферата на високите технологии”, каза още кметът на Велико Търново.
Учениците се обърнаха към Даниел Панов с въпроси кои са били най-големите предизвикателства досега пред него, трудна ли е кметската професия и как ще продължи да се променя Велико Търново. „Доверието на великотърновци ме амбицира да работя още по-интензивно, сериозно и отговорно. Когато станах кмет, всички твърдяха, че е невъзможно за година и половина да завършим водния проект и градът да не бъде разкопан. С много усилия успяхме да се справим с краткото време. Преасфалтирахме цялостно основните улици. Създаването на добри условия за професионален и масов спорт също бе голямо предизвикателство – днес се радвате на нови паркове, стадион, лекоатлетическа писта, обновени спортни зали, фитнес уреди на открито, площадки и игрища”, отговори Даниел Панов.
Кметът на Велико Търново разказа на учениците как върху терена на Старото военно училище в бъдеще ще се оформи новият център на града, с пешеходна зона, много зеленина, музеи, библиотека, паркове и спортни съоръжения. „Вече сме подали проект за превръщането на бреговата ивица на река Янтра в атрактивна зона за почивка, отдих и спорт”, завърши Даниел Панов.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.