12.04.2016 14:00

Футболното игрище „Балкан арена“ приема от утре малките футболисти на Велико Търново

От утре ще бъде отворено за учебно-тренировъчен процес и свободна игра само за деца най-новото футболно игрище „Балкан Арена” в квартал „Картала” във Велико Търново. Вчера официално спортният комплекс бе пуснат в експлоатация. На този етап оторизиран служител на Общинско предприятие „Спортни имоти и прояви” град Велико Търново ще осъществява контролиран достъп до терена. Децата ще могат да играят свободно всеки ден, включително събота и неделя, от 12,00 ч. до 16,30 ч. Сутрин от 8,00 ч. до 12,00 ч. и следобед от 17,00 ч. до 20,00 ч. игрището ще се ползва за учебно- тренировъчна дейност от спортен клуб „Болярчета”.
Тъй като комплексът е предназначен единствено и само за деца, на него ще могат да играят организирано футбол момичета и момчета на възраст до 5 клас, срещу представена на служителя ученическа лична карта или бележник.
Малчуганите от детските градини задължително трябва да бъдат придружени от родител.
Забранява се внасянето на терена на храни и напитки, карането на велосипеди и ролери, пушенето и използването на пиротехнически средства.
Комплексът е под постоянно видеонаблюдение, на нарушителите на правилата за ползване на съоръжението ще бъде отнето правото на достъп.
При нанасяне на щети ще се налагат санкции според разпоредбите на Наредба 1 за обществения ред в Община Велико Търново.
От „Спортни имоти и прояви” апелират към гражданите да проявят разбиране към обстоятелството, че съоръжението е предназначено само за деца, както и да пазят новия спортен комплекс.
Старата столица е сред малкото български градове, които предоставят напълно безплатно свои спортни съоръжения и терени за безплатно ползване с цел да стимулира развитието на  детският и масов спорт.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.