13.04.2016 12:00

Международният Фестивал на Турстическия Филм - България „На източния бряг на Европа“ запазва стабилни позиции през годините

За 12-та поредна година в старопрестолно Велико Търново – град с динамично развитие на културно-исторически туризъм, се организира Международният фестивал за туристически филми на България “На източния бряг на Европа”. Кулминацията на Фестивала, който има състезателен характер, ще се случи на официална церемония по награждаване, на 16-ти април, където ще бъде обявен и най-добрият туристически филм за 2016 г.
Интересът към международния фестивал на туристическия филм расте. Тази година получихме 93 филма от 27 държава, от които журито номинира за участие в състезателната програма 41 филма от 21 държави. Туристическите продукции ще си съперничат във всичките 5 състезателни категории, а в дните на фестивала в дните от 14 до 17 април  ще се излъчват пред публика във Велико Търново. 8-членно жури от професионалисти в областта на аудио-визуалните изкуства, туризма и журналистиката ще определят най-добрите в отделните категории.
Освен на големия интерес, Фестивалът се радва на устойчивост и стабилност през годините, за което красноречиво говорят вече традиционни участници от Индонезия, Австрия, Португалия, както и редица български общини – Несебър, Бургас, Добрич, Стара Загора, Ракитово и много други.
Радостно е също, че към Фестивала се присъединяват и нови участници. Страни, малко познати в България, сред които Виетнам, Палестина, Бахамите и Бангладеш.
Интерес за представяне чрез културни събития и изложби в програмата на международния фестивал проявяват и много държави, които искат да покажат пред разнородната публика своите традиции, обичаи, ритуали и изкуства. Тази година зрителите ще могат да видят Палестина, която е държава партньор на Фестивала. Тя ще се презентира с изложба и няколко филма в специалните ни модули, както и в състезателната програма.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.