20.04.2016 13:00

Спектакълът „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ на Андрю Лойд Уебър с премиера във Велико Търново

В навечерието на големите християнски празници Цветница и Великден във Велико Търново представят спектакъла „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха“ на Андрю Лойд Уебър. Продукцията е дело на Театрално-музикален продуцентски център - Варна. Тя ще бъде поставена на сцената на МДТ „Константин Кисимов” на 21 април, като началото е в 19,00 ч.
Мюзикълът представлява съвременен прочит на притчата от Стария завет за Яков и 12-те му синове. Hай-малкият от тях е Йосиф. Той е надарен със способността да предсказва бъдещето чрез сънищата си. Египетският фараон е впечатлен от неговите умения и кани Йосиф за свой съветник. Мъдрото решение на владетеля спасява народа от голямо бедствие, разказаха артистите Борис Луков и Вяра Железова.
Постановката се отличава със съчетание на забавните и сериозните моменти, както и с изключителната си музика, умело преплитаща различни стилове. „Най-популярният съвременен композитор Андрю Лойд Уебър вплита в библейската история темите за любовта, насилието, копнежа по хармонията и бунта срещу предразсъдъците”, сподели д-р Любомир Кутин, драматург на Театрално-музикален продуцентски център - Варна.
Режисьор на мюзикъла е Светозар Донев, диригент – Страцимир Павлов, сценографията е на Иван Токаджиев. Билети се продават на касата на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“.
На снимката отляво надясно: Таня Маринова (дирекция „Култура”), Вяра Железова, Борис Луков, д-р Любомир Кутин.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.