21.04.2016 14:00

Монтират Великденска украса във Велико Търново

Във Велико Търново вече монтират украсата по случай настъпването на един от най-светлите християнски празници Великден. Близо 300 декоративни яйца в най-различни цветове ще радват жителите и гостите на старопрестолния град. 30 от тях са светещи и вече са поставени върху арката, която се намира на ул. „Независимост”. Така централната част на Велико Търново ще стане още по-атрактивна нощно време.
Още 200 шарени яйца ще бъдат закачени по клоните на дърветата пред Факултета по изобразителни изкуства на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Пъстри великденски кошници с близо 60 яйца гиганти ще бъдат разположени на площад „Цар Асен I” пред крепостта Царевец, в зелената зона на пътен възел „Качица”, както и срещу сградата на Централна поща. 
Жителите и гостите на Велико Търново ще посрещнат нощта на Христовото възкресение на Царевец. Пасхалното богослужение ще е в Патриаршията музей „Възнесение господне”, където точно в полунощ на 30 април срещу 1 май ще бъде посрещнат благодатният огън. Празнични фойерверки и 250 факли ще озарят нощното небе. 300 козунака и 3000 осветени яйца ще бъдат осигурени от Община Велико Търново и фирми партньори. Светата литургия по случай Възкресение Христово ще бъде отслужена в катедралния храм „Рождество на Света Богородица” и започва в 1:00 ч.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.