20.04.2016 11:00

С три похода и много награди започва пролетният дял на кампанията „Движи се и победи”

С три похода и много награди започва пролетният дял на общоградската кампания „Движи се и победи” във Велико Търново, която се провежда под патронажа на Председателя на Общинския съвет. Още тази събота (23 април) ще се състои първият етап - туристически преход до хижа „Божур”. Походът ще започне от кв. „Асенов”, в района на разклона за ЖП спирка Трапезица. Пътеките по маршрута са маркирани, осигурени са и водачи на групите от туристи.
Вторият етап е насрочен за 15 май (неделя) и включва поход от Велико Търново до Преображенския манастир. Финалът на пролетния дял е на 28 май (събота), с разходка от старопрестолния град до крайградската паркова зона Ксилифор.
15 награди очакват включилите се в кампанията. Голямата награда е планински велосипед, за който ще се надпреварват участващите в трите туристически похода. Пет са отличията за отделните възрастови групи. Подготвени са четири специални награди – за най-малък и най-възрастен участник, за семейство и за пълнолетен непушач. Специален плакет от председателя на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов е отреден за най-масовото участие на училище. Награди са осигурени също от Общински комитет „Васил Левски”, Министерството на младежта и спорта и Младежкия дом.
Разнообразни са и съпътстващите събития към пролетния дял на кампанията „Движи се и победи”. Тест със специални очила ще пресъздаде усещанията на човек, който е под въздействието на алкохол или наркотици. Щафетно бягане, плажен волейбол, бадминтон, планинско колоездене, дълъг скок, спортен риболов, турнир по шахмат и други надпревари са подготвени за участниците в третия етап от кампанията.
Кампанията „Движи се и победи” е съвместна инициатива на Община Велико Търново, Великотърновски общински съвет, Туристическо дружество „Трапезица-1902”, РЗИ, Комитет „Васил Левски” и Младежки дом. Партньор е Министерството на младежта и спорта.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.