01.05.2016 12:50

Стотици великотърновци се събраха на Великден в новия храм „Възкресение Христово”

Кметът Даниел Панов също уважи службата за Второ възкресение

Стотици великотърновци се събраха на Великден в новия храм „Възкресение Христово”, който се намира в парк „Руски” в старата българска столица. Там великотърновският митрополит Григорий и свещеници отслужиха литургия за т.нар. Второ възкресение, по време на която на различни езици се четат текстове от Евангелието, описващи чудото. Кметът Даниел Панов също уважи службата и поздрави всеки един от миряните по случай големия християнски празник.
„Бъдете добронамерени в мислите и делата си, не позволявайте на злобата да присъства във вашето ежедневие. Нека помним, пазим и предаваме на нашите деца многовековните български традиции на Великден. Нека в тези светли дни бъдем със семействата си, с близките си и любими хора и да споделим с тях радостните мигове. Възкресение Христово е празник на празниците и тържество на тържествата - ден на победата над смъртта и тлението, ден на преодоляването на злите сили в нас и в света, празник на светлината”, обърна се кметът на община Велико Търново към стотиците миряни, събрали се в църквата.
След края на службата Даниел Панов и митрополит Григорий раздадоха великденски пакети с осветено яйце и козунак на всеки от присъстващите. Те бяха осигурени от Общината и спонсори.

 

 

 
© 2021 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.