14.05.2016 15:00

Стадион „Ивайло” изпълни още едно от лицензионните изисквания на БФС

Преносима, свободностояща, резервна футболна врата бе закупена днес за стадион „Ивайло”. Спортното съоръжение е с изискваните от правилника размери от 7,32 х 2,44 метра. Вратата ще може да се ползва за тренировки от представителният отбор, а в случай на нужда и по време на мач. Със закупуването й бе изпълнен член 28, ал. 11, т. „Б” от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС, според който задължение на домакина на футболната среща е да осигури резервна футболна врата за смяна.
След ремонта на терена на стадион „Ивайло” той е сред тези, на които е технически е възможно смяната на врата при повреда, която не позволява продължаването на футболната среща, ако не бъде отстранена. Освен това стадион „Ивайло” е сред избраните четири в страната, на които може да се провеждат футболни срещи за първенство на „А” и „Б” група, в случай на наказание на отбори от други градове. Резервната врата е закупена със средства от бюджета на ОП „Спортни имоти и прояви”.
Междувременно Велико Търново получи поредно си признание за инвестициите в Спортен комплекс „Ивайло”. Както миналата година, така и тази стадионът в старата столица ще бъде домакин на финала на турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Двубоят между отборите на "Черноморец" (Балчик) и ОФК "Несебър" е на 18 май /сряда/, от 17,00 часа.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.