27.05.2016 10:00

Вандализмът върху спортните съоръжения в квартал „Кольо Фичето“ вече застрашава живота на децата

Ден след дебатите във Великотърновски общински съвет скейт рампата в кв. „Кольо Фичето“ за пореден осъмна вандализирана, но този път по начин, който непосредствено застрашава живота на децата и младите хора!
Вандали за пореден път не просто прогориха настилките на скейт рампата, но и разхлабиха част от носещите болтове, които държат конструкцията. Авторите на това престъпно деяние са действали хладнокръвно и спокойно. На мястото на изстъплението е оставена бутилка с вода, с която извършителят е залял запаленият участък до разхлабеният болт. Очевидно целта и намерението на грозният престъпен акт е била да се прогори малък отвор, който да не е забележим и така да се предизвика инцидент при използването на скейт рампата от деца, каращи ролери, скейтбордове и велосипеди!
Незабавно след установяване на поредният вандалски акт върху съоръжението заместник-кмета на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев и служители на ОП „Спортни имоти“ са направили оглед и са предприели спешни мерки за предотвратяване на заложеният зловещ капан и отстраняване на нанесените щети. Затегнати са болтовете на конструкцията. Предстои за пореден път подмяна на част от настилките на рампата, за да бъде тя обезопасена и да се избегнат непосредствени рискове от много тежки инциденти с деца и младежи, които използват съоръжението.
При предходният вандалски акт с унищожаване на част от настилките на рампата щетите бяха на стойност 1164 лв. Очевидно хората, които извършват тези вандалщини са недоволни от ефекта и целят инцидент, при който тежко да пострада дете или млад човек!!!

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.