03.06.2016 09:30

Кметът Даниел Панов поздрави учениците от Велико Търново, преминали по стъпките на Ботевата чета

53 ученици от Велико Търново преминаха успешно по стъпките на Ботевата чета и след шестдневен преход, започнал от Козлодуй, изкачиха връх Околчица. Заедно с родолюбивите млади хора в похода участваха студентка от Националния военен университет „Васил Левски” и студент от Люксембург, който пристигнал в България и Велико Търново специално с тази цел.
Снощи групата се завърна във Велико Търново и бе посрещната от кмета Даниел Панов. Ръководителите го зарадваха с новината, че великотърновците са получили отличие за дисциплинираност. Даниел Панов благодари на младите хора и техните учители, че са представили достойно Старата столица в общобългарската инициатива „По стъпките на Ботевата чета”.
„Чудесно е, че уважавате и се гордеете с историята, културата, обичаите и традициите на България. За всички нас е много важно да познаваме миналото си и да съхраняваме националната идентичност. Поздравявам всеки от вас за духа на родолюбие и патриотизъм. Предавайте този дух както на вашите приятели, така и на вашите деца в бъдеще”, обърна се към младите хора Даниел Панов. Той подари на ръководителите на групата по една значка с герба на Велико Търново. Учениците му връчиха фланелка с лика на големия български поет и революционер Христо Ботев.
В националния поход „По стъпките на Ботевата чета” участваха ученици от професионалните гимназии по електроника, строителство и архитектура, Природо-математическата и Езиковата гимназии, Старопрестолната гимназия по икономика. Те получиха като подарък по един ден ваканция. Средства за участието на великотърновската група бяха дарени от народния представител от региона Цветан Цветанов.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.