01.06.2016 15:00

Стотици великотърновски деца пяха, танцуваха и се забавляваха на 1 юни

Стотици деца от Велико Търново пяха, танцуваха, играха и се забавляваха на 1 юни. Отбелязването на Международния ден на детето започна още в късния следобед на 31 май с голям спектакъл на сцената на Летния театър. В навечерието на празника десетки малчугани и младежи зарадваха стотиците жители и гости на старопрестолния град с музикални и певчески изпълнения, хороводни танци и забавни скечове.
В концерта „Усмихнатите деца на община Велико Търново” участие взеха млади таланти от детските центрове в населените места, както и бъдещи певци, артисти, музиканти и танцьори, които са потребители на различни социални услуги.
Събитието бе открито от заместник-кмета Ганчо Карабаджаков. Той подчерта колко важна роля за личностното развитие на всеки един човек имат изкуството, културата, традициите и обичаите. Ганчо Карабаджаков поздрави инициаторите на концерта, че дават възможност на децата да се докоснат до истинската сцена и да демонстрират своите дарби и умения. "Велико Търново отново показва, че потребителите на социални услуги са неразделна част от нашето общество", каза още заместник-кметът.
Навръх 1 юни в Голяма зала на Общината малчуганите от детските градини бяха изненадани от популярния изпълнител Богдан Томов. Програмата бе подарък от Община Велико Търново и кмета Даниел Панов, а заместник-кметът Ганчо Карабаджаков пожела на най-малките да се радват на безгрижно детство и да бъдат здрави. Различни забавления по повод 1 юни бяха организирани и в градските паркове. 

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.