07.06.2016 13:45

Мотор шоу „Полицейска академия“

С подкрепата на Община Велико Търново

гр. Велико Търново
Цирковата площадка до Билла
17,18 и 19 юни
Петък от 19:00 часа
Събота - 17:00 часа и 19:00 часа
Неделя - 11:00 часа и 18:00 часа
FaceBook: Мотор Шоу Полицейска академия/Motor Show Police Academy
Билети на касата на място, цени: деца от 3 до 12 г. – 7 лв., деца над 12 г. и възрастни – 10 лв.
Мотор шоу „Полицейска Академия“ е създадено и продуцирано от Иво Долапчиев, който дълги години работи в Европа с най- добрите каскадьорски шоу- програми. Натрупвайки своя опит и умения, той решава да създаде свое собствено шоу. Голям успех има в Италия, Гърция и други. Миналата година решава да събере екип и да представи  своя спектакъл и на родна земя. В България за осъществяването на проекта Иво Долапчиев се свързва с група EXPOSE. Нежната половинка на групата – Цвети се съгласява да бъде водеща на представлението и двамата със Светльо да изпълняват рок парчета, подчинени на сюжета и каскадите в шоуто.
През май месец в пълният си блясък представлението стартира официално своето турне.
Мотор шоу „Полицейска Академия“ не е само демонстрация на майсторски каскадьорски умения. Целият спектакъл е подчинен на сюжетна линия и всички участници имат своите роли.
Накратко: Полицията трябва да опази изключително ценен диамант - „Окото на Брама“, за което ще получи солидно парично възнаграждение. Пусната наскоро от затвора, опасна бандитка се готви да направи удара на годината именно срещу полицията.
Всички опити, преследвания, нападения са под формата на каскади с мотори, АТВ- та, коли, бусове, горящи стълби, опасни номера. Звучи нахъсващ ROCK’n’ROLL, балет подсилва присъствието на бандитите и полицията с горещи танци.
Капитан на полицията е певицата на EXPOSE - Цвети, Иво Долапчиев е шерифът, който се изправя лице в лице с всички опасни престъпници. Надежда Долапчиева - балерина, която също дълги години работи в чужбина в едни от най-известните мюзикъли, е шефка на бандата, смело подкрепена от певеца на EXPOSE - Светльо.
В престъпната група и в мощната сила на полицията се включват и Давиде Еванджелиста - италианец, каскадьор, известен с прозвището „горящият човек“, заради едно от изпълненията си. Той е трето поколение каскадьор. Неговият дядо е основател на едно от най- успешните СТЪНТ-шоута в Италия. Цялото му детство минава на писти, терени с каскади, мотори, коли. Матео Тортолано, също от Италия, за първи път се качва на АТВ на осем годинки, тъй като неговият баща е работил в такива представления. На дванадесет годишна възраст вече кара кола, въпреки че едвам достига педалите на автомобила. Сега вече е един от най-добрите каскадьори не само в Италия.
В шоуто участва и Стефан Петров - една от българските СТЪНТ звезди. Неговата страст са моторите и се специализира в екстремното и акробатично каране на пистови мотори.
На BMW-то се качва Крум Николов, който дълги години овладява своята страст към екстремното каране, дрифтене, гонене в професионално представяне и така попада на точно място в спектакъла. Любовта му към силни преживявания се вижда и в други опасни трикове в шоуто.
Диего Родригес е българин с испанско име, каскадьор, отдаден на моторите, който веднага се вписва с уменията си в професионалния екип на каскадьорите, въпреки че е най- млад.
Колоритният участник в X-FACTOR – Росен Янчев партнира на Цвети във воденето на спектакъла, като непрекъснатите им шеги допринасят за веселата част на шоуто.
Освен всички опасни номера, продуцентите и участниците твърдо заявяват, че подобни изпълнения се правят единствено и само на определени за целта места и от професионалисти. В шоуто неколкократно се изтъква победата на доброто, подчертава се вярата в институциите и жертвоготовността на полицията. Възпитателната линия е задължителна, тъй като представлението се гледа от много подрастващи.
За благодарност към своята публика след спектакъла каскадьори правят изключително опасният номер, наречен „Глобус на смъртта“, в който включват и някой от публиката. (Мотор кара в сфера, а вътре има и човек от зрителите).
Зрителите са включени и в началото на спектакъла, когато Цвети разказва историята и избира трима „тайни агенти“ от публиката, които да прати на обучение в академията. Изпитът им е каране на колело, което не е обикновено и настъпва бурен смях при всички опити да се подкара. След това избраните изпитват тръпката на високите скорости, возени в колата на „шерифа“. И така шоуто започва.
Атрактивните номера включват дори каране на кола на две гуми, екстремно дрифтене с каскадьор върху капака на колата, акробатики върху мотори, невероятни изпълнения по време на каране на АТВ, горящ човек, огнено шоу, демонстрация с мощен дракстер, преобръщане с мотор, минаване на кола през горяща „бомба“, чупене с автомобил на дървена висока стълба, върху  която е качен каскадьор и други.
Целият екип работи като едно цяло, воден от силния адреналин, невероятните емоции, артистичният ентусиазъм, силният дух, каузата, доброто приятелство и голямото сърце.
Целият спектакъл наподобява снимките на истински екшън филм на живо.

 

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.