17.09.2012 14:52

Кметът на Велико Търново Даниел Панов нареди учителите в детските градини в общината да получат допълнително възнаграждение

По нареждане на кмета на Велико Търново Даниел Панов учителите в детските градини в общината ще получат допълнително възнаграждение, съобщи Пенка Игнатова, директор на Дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.

Възнаграждението ще е в размер на 250 лв. и ще се прибави към заплатите за месец септември. За Радио „Фокус” Даниел Панов каза, че според него учителите в детските градини дават всичко от себе си, за да подготвят децата за първи клас и затова е нормално към тях да има жест на внимание.

Градоначалникът заяви, че е доволен от това, което е видял в учебните заведения в града, при откриването на първия учебен ден. Той добави, че се радва, че са подготвени и са приключили строителните работи. По думите му училищата са готови за провеждането на учебния процес.

Даниел Панов каза още, че в училищата има над 30% ново обзавеждане. „Радвам се, че учителите и директорите са взели участие в ремонтните дейности и им благодаря за това”, каза той.

В СОУ „Емилиян Станев” ще има инвестиция в салона на училището, за да се превърне в мултифункционална зала. Кметът изрази надежда, че с подобренията, които са направени по училищата, децата ще имат добра база за добра подготовка и че децата ще положат усилия, за да имат добри резултати през учебната година.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.