20.06.2016 12:45

Във великотърновското село Шемшево откриват Лятната полицейска академия за деца и младежи

Стотици деца и младежи от община Велико Търново стават част от инициативата

За седма поредна година Община Велико Търново организира инициативата Лятна полицейска академия, чието откриване ще бъде на 23 юни в с. Шемшево. Официалното начало на тазгодишните занимания, в които участие ще вземат стотици деца и младежи от  цяла България, ще бъде в 10,30 ч. на малкия стадион в селото. За откриването се очаква да гостува заместник-министърът на вътрешните работи Цвятко Георгиев.
От тази година към Лятната полицейска академия се създават и доброволчески отряди „Млад огнеборец”. С помощта на опитни пожарникари от Велико Търново учениците от СОУ „Христо Смирненски” в с. Самоводене ще демонстрират усвоените знания и техники и ще направят ефектна демонстрация н противопожарни действия.
Лятната полицейска академия е дело на Община Велико Търново, Сдружението на кметовете и кметските наместници „Янтра 2001”, ОД на МВР и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски”. Всяка година по време на обучението стотици деца научават ценни знания за престъпленията и превенцията им, агресията, ограничаването на трафика на хора, безопасността на движението. Акценти са поставени също върху спорта, здравословния начин на живот и приятелствата.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.