17.09.2012 11:34

„Vienna Mozart Orchestra” във Велико Търново за Коледа

За първи път тази година в България ще гостуват световноизвестните „Vienna Mozart Orchestra”. Изкуството на виенската класическа музика ще допринесе за коледната атмосфера на град Велико Търново, като част от кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата 2019, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В състав от 30 музиканти оркестърът ще гостува в Града на царете ни през декември по съвместна покана на Община Велико Търново и продуцентска компания АРТ БГ.

Основната роля в този амбициозен проект е на кмета на град Велико  Даниел Панов, който от началото на своя мандат работи усилено за развитието на град Велико Търново не само като географски център с богата история, но и като гореща точка на европейския културен живот и неделима част от Обединена Европа.

Специално за ценителите от Велико Търново, Горна Оряховица и Лясковец билети за концерта ще могат да бъдат закупувани от обектите от вериги магазини "Германос", "Пикадили", "Офис 1" и бензиностанции ОМВ, както и онлайн от Eventim.bg. Първите 300 билета за събитието ще бъдат продавани на промоционални цени с 10 лв. отстъпка, като до изчерпване на количествата ще струват от 10 до 40 лв и ВИП-места от 50 лв. След това редовните цени ще са от 20 до 50 лв, ВИП- места от 60 лв.

Всички музиканти от Виена Моцарт Оркестра са силно посветени на една обща цел – запазване на музикалната традиция и културното наследство на Виена и в частност на творбите на Волфганг Амадеус Моцарт - най-завършения представител на Виенския класически период. Репертоарът на оркестъра включва всички симфонии на Моцарт,  голямо разнообразие от инструменталните концерти на композитора (за цигулка, пиано и духови) , както и арии и дуети от най-известните му опери.Запазена марка на оркестъра са автентичните исторически костюми, с които музикантите излизат на сцена.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.