30.06.2016 15:00

Даниел Панов изпрати запитване до регионалното министерство за преместването на скейтбордната площадка в кв. „Колю Фичето”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов изпрати запитване до Министерството на регионалното развитие и благоустройството относно площадката за скейтборд, която бе изградена в квартал „Колю Фичето” в старопрестолния град. Заедно с рампата бе създадено и игрище за баскетбол с изкуствена настилка, към което са монтирани трибуни, оформена и паркова среда.
Новият спортен комплекс е част от обектите, финансирани по проект „Град Велико Търново – зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм”, защитен по оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013.
През последните месеци съоръженията няколко пъти ставаха обект на вандалски прояви, в резултат на което бяха причинени щети за близо 40 000 лева. Към днешна дата те са отстранени, а край игрището са монтирани изкуствено осветление и видеонаблюдение.
Проектът за спортния комплекс е одобрен още през 2012 г., когато са проведени всички съгласувателни процедури, включително съгласие от Общинския съвет и обществено обсъждане. Въпреки това в Общината са постъпили сигнали на великотърновци, живеещи в близост до рампата за скейтборд. Поради това кметът Даниел Панов и експерти от общинската администрация изпратиха запитване до МРРБ и Управляващия орган на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. дали е допустимо преместването на площадката за скейтборд в друга част на квартал „Колю Фичето”. Към момента се очаква произнасяне от страна на Управляващия орган.

 

 
© 2024 Община Велико Търново. Условия за поверителност. Условия за ползване.